Puhtaanapito & hygienia
Ravintolat
Terveys
Yrittäjyys

Katrin-hygieniaratkaisut turvaavat koskenrannan terassielämyksiä

artikkelikuva: Katrin-hygieniaratkaisut turvaavat koskenrannan terassielämyksiä

Dam Barissa on tarjolla ruokaa, musiikkia ja tilat myös yksityistilaisuuksien järjestämiseen.


Tamperelainen suosittu terassiravintola Dam Bar reagoi koronaan kuten monet muutkin ravintolat. Se päätti tehostaa asiakkaiden ja henkilöstön turvallisuutta ajantasaisella hygieniajärjestelmällä ja valitsi taloon Katrin-hygieniaratkaisut.

Pandemia-aika on ajanut ravintolat monin tavoin ahtaalle. Tässä tilanteessa erityisen tärkeää on täyttää kiristyneet hygieniavaatimukset sekä vastata asiakkaiden odotuksiin ja viranomaisten suosituksiin. Dam Bar sai hygieniajärjestelmän valinnassa apua Katrin- tiimiltä. Katrin on Metsä Tissuen hygieniabrändi ammattilaisille.

Vaatimuksena yksinkertainen ja toimintavarma ratkaisu

Dam Bar avasi ovensa alkukesästä 2021. Tätä edeltäneen mittavan remontin ja uudistuksen aikana oli jo selvää, että avajaiset osuisivat keskelle pitkittynyttä pandemiaa.

Hygieniavaatimukset osattiin siis ottaa heti huomioon, ja hygieniajärjestelmän valinta tehtiin erityisen huolella. Ravintolapäällikkö Samuli Hyvärinen ja yrittäjä Kimmo Sirviö ovat alalla pitkän linjan osaajia, joten heillä riitti asiasta myös kokemusta ja näkemystä.

Dam Bar, Katrin
Mustat Katrin-annostelijat sopivat erinomaisesti wc-tilojen rosoisen näyttävään tyyliin.

”Järjestelmän täytyy olla yksinkertainen ylläpitää ja käyttäjälle toimintavarma. Olemme todenneet paperin parhaaksi kuivaustavaksi – se on myös asiakkaiden toive”, kertoo Hyvärinen.

Tämä pitää tutkitustikin paikkansa. Metsä Tissuen teettämän wc-tutkimuksen* mukaan 89 % suomalaisista on sitä mieltä, että ravintolassa tulee olla tarjolla paperisia käsipyyhkeitä. Lisäksi 82 % vastaajista ilmaisi, että hyvin hoidettu wc-tila vaikuttaa mielikuvaan koko ravintolasta.

Kumppanin vastuullisuudella on väliä

Yhdessä Katrin-edustajan kanssa kartoitettiin Dam Barin tilat, kävijämäärä ja tarpeet sekä valittiin niiden mukainen hygieniaratkaisu. Ennen päätöstä käytiin läpi myös vastuullisuuskysymyksiä, sillä niilläkin oli painoarvoa kumppanin valinnassa. Katrin- pehmopaperit valmistetaan Metsä Tissuen Mäntän tehtaalla.

Dam Bar, Katrin
Dam Barin ravintolapäällikkö Samuli Hyvärinen ja yrittäjä Ville Sirviö.

”Meille kerrottiin Metsän arvoketjusta aina metsänhoidosta lopputuotteeksi saakka sekä siitä, kuinka ympäristö otetaan huomioon koko matkalla. Nämä ovat tärkeitä asioita!”, korostaa Hyvärinen.

”Yrityksen kotimaisuus ja hyvä palvelu ovat yrittäjän mielestä aina liputettavia asioita”, vahvistaa Sirviö.

Hygieniatuotteet kovassa käytössä

Dam Barin ensimmäinen kesä sujui korona-ajasta huolimatta hienosti. Suosiota siivittivät upeat säät sekä ravintolan huippusijainti Tammerkosken äärellä.

”Meillä on aurinkoinen terassi koskinäköalalla, eli tunkua toisinaan on. Kesä kuitenkin osoitti, että ihmiset kiinnittävät paljon huomiota hygieniaan ja ovat noudattaneet hyvin terassille määritettyjä istumapaikkoja”, kertoo Hyvärinen.

Esimerkiksi käsihuuhteen käyttö on vakiintunut osaksi asiakkaiden rutiinia, ja Dam Barin vetäjien mielestä ihmiset käyttävät huuhdetta myös oikea-oppisesti.

”Tämä on mututuntuma, mutta en näe, että ihmiset kuitenkaan korvaisivat huuhteella saippuapesua. Myös käsisaippuan kulutus on kasvanut, ja huuhdetta käytetään pesun lisäksi täydentämään hygieniaa, esimerkiksi heti ravintolaan saapuessa”, Hyvärinen pohtii.

”Molempia tarvikkeita tarvitaan. Ihmiset kyllä huomauttavat välittömästi, mikäli huuhde, saippua tai paperi on loppunut kesken.” Hyvän asiakaskokemuksen takaamiseksi onkin ratkaisevaa, että hygieniajärjestelmä ja huoltovälit vastaavat kohteen kävijämääriä.

Dam Bar, Katrin
Kesä osoitti, että ihmiset kiinnittävät paljon huomiota hygieniaan.

Uusi normaali haastaa hygieniaratkaisut

Korona jättää varmasti jälkensä ihmisten ajatteluun ja käyttäytymiseen. Metsä Tissuen tutkimuksen mukaan 64 % suomalaisista uskoo, että käsihygieniatottumukset ovat muuttuneet pandemian myötä pysyvästi. Siksi on entistäkin tärkeämpää, että julkiset, kaupalliset ja yksityiset tilat tarjoavat asianmukaiset puitteet hygieniasta huolehtimiseen.

Dam Bar vastaa kasvaneisiin odotuksiin vastuullisesti kattavalla ja tarkalleen ravintolan tarpeisiin mitoitetulla Katrin-hygieniaratkaisulla. Näin ravintolakeitaan elämyksistä voidaan nauttia turvallisesti niin pandemian aikana kuin sen jälkeenkin.

* Kantar TNS / Metsä Tissue Washroom Survey 2021 -tutkimus

Lisätietoja: www.katrin.com

Mitä mieltä olit artikkelista?

Seuraa proresto

proresto uutiskirje
Seuraa proresto
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »