Keittiövarusteet

SAGA helpottaa keittiön arkea

SAGA Vuokapaperi on ympäristöystävällinen ja ammattikeittiön työskentelyä tehostava valinta

artikkelikuva: SAGA helpottaa keittiön arkea

ISS Ruokailupalveluiden kokemusten mukaan suurkeittiöihin suunniteltu SAGA Vuokapaperi vähentää hävikkiä sekä säästää vettä ja energiaa. Astiahuollolta vapautunutta työaikaa voidaan kohdentaa asiakastyöhön.

SAGA Vuokapaperi on suunniteltu suurkeittiöiden tarpeisiin ympäristövastuullisuus huomioiden. Vuokapaperit sopivat ammattikeittiöiden GN-vuokiin. Vuoan vuoraaminen vuokapaperilla vähentää ruokahävikkiä, sillä se estää ruoan palamisen kiinni vuokaan ja ruoka irtoaa paperilta helposti.

ISS:n ruokailupalveluilla on noin 50 erilaista ravintolaa koulumaailmasta henkilöstö- ja edustusravintoloihin. Oululaisen Monitoimitalo Kastellin ravintolassa SAGA Vuokapaperia on käytetty jo reilut puoli vuotta.

”Vuokatiskin vähenemisen aikaansaama veden ja energian säästäminen ovat SAGA Vuokapaperin tuomia hyötyjä, joista asiakkaammekin ovat kiinnostuneita”, kertoo ISS Palvelujen hankintapäällikkö Ulla Jousimaa.

Ympäristöystävällisyyden lisäksi SAGA Vuokapaperin käyttö tuo hyötyä myös työntekijöiden näkökulmasta ja helpottaa astiahuoltajien työtä.

”Paperi nopeuttaa vuokatiskiä, jolloin työaikaa säästyy asiakkaiden kohtaamiseen”, Jousimaa sanoo.

Vastuullinen valinta hyödyttää taloudellisesti
Sertifioidusta puusta valmistettu ja biohajoava SAGA Vuokapaperi on vastuullinen valinta. Veden, energian ja pesuaineiden säästäminen, ruokahävikin väheneminen sekä työajan kohdentaminen muihin tehtäviin hyödyttävät ravintolaa taloudellisesti.

”GN-pakit kestävät pidempään, koska niiden pinta ei enää naarmuunnu niin herkästi. Pesuaineetkin syövyttävät pintaa ja paperin kanssa tämä ongelma poistuu”, Jousimaa kertoo.

Monitoimitalo Kastellin käyttökokemusten perusteella ISS Ruokailupalveluissa aiotaan laajentaa vuokapaperin käyttöä muihinkin ravintoloihin. Sama paperi kestää vettymättä kaikki työvaiheet ruoan valmistelusta kypsennykseen, kuljetukseen ja tarjoiluun saakka, ja soveltuu siten esimerkiksi keskuskeittiöiden käyttöön.

”Näemme vuokapaperissa potentiaalia erityisesti julkisen sektorin ravintoloissamme. Paperi sopii erittäin hyvin esimerkiksi laatikko- ja vuokaruokien valmistukseen ja tarjoiluun”, sanoo Jousimaa.

Teksti: Merja Maukonen

Lue lisää

Mitä mieltä olit artikkelista?

Seuraa proresto

proresto uutiskirje
Seuraa proresto
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »