Puhtaanapito & hygienia

Suomen suurin vessa on nyt myös vihrein

artikkelikuva: Suomen suurin vessa on nyt myös vihrein

Himoksen uudistettu festivaalivessa huokuu suomalaisen metsän rauhallista tunnelmaa.


Parhaissa festarivessamuistoissa ei tarvitse jonottaa, kädet saa pestä saippualla ja huuhdella juoksevan veden alla, laadukkaita pehmopapereita on riittävästi ja kaiken kruunaa suomalaisen metsän rauhoittava tunnelma. Tällainen tapahtumavessa löytyy Himokselta

Hyvin hoidettu, toimiva ja viihtyisä WC on ravintola- ja tapahtuma-alalla tärkeä palvelu kävijäkokemuksen kannalta. Katrinin varustama Suomen suurin vessa on palvellut Himoksen festivaalikävijöitä jo vuodesta 2014.

Vastuullisuus koostuu monista yksittäisistä valinnoista

Katrin on Clean & Green – ja niin on myös Himoksen festivaalivessa. Katrinin markkinointipäällikkö Julia Laaksonen asetti tavoitteeksi, että Suomen suurimmasta vessasta tulisi myös Suomen vihrein vessa.

”Katrin pyrkii minimoimaan toimintansa ja tuotteidensa ympäristövaikutukset koko niiden elinkaaren aikana. Tässä projektissa halusimme tehdä näkyviksi niitä yksittäisiä tekijöitä, joista kestävämmät valinnat koostuvat. Kun kyseessä on festivaalivessa, halusimme panostaa myös tunnelman luomiseen, ja mielestäni onnistuimme siinä”, Laaksonen toteaa.

kuva
Himoksella järjestettävien festivaalien vesijalanjälki pysyy kurissa ainutlaatuisella tavalla: vessat vedetään ja kädet pestään järvivedellä.

Vastuullisuus koostuu monista yksittäisistä valinnoista. Mustat Katrin-wc-paperi-, paperipyyhe- ja saippua-annostelijat on valmistettu kierrätysmuovista. Annostelijat itsessään on suunniteltu siten, että turha kulutus pysyy minimissä.

Festivaalivessaan valittujen pehmopapereiden myötä hiilijalanjälki pysyy noin 30 % pienempänä – ja festivaalikävijät saavat käyttöönsä hiukan pehmeämmän paperin. Paperituotteet Himokselle tulevat Metsä Tissuen Mäntän tehtaalta noin 50 kilometrin päästä, joten kyseessä on todellinen lähituote.

kuva
Mustat Katrin-wc-paperi-, paperipyyhe- ja saippua-annostelijat on valmistettu kierrätysmuovista. Paperituotteet Himokselle tulevat Metsä Tissuen Mäntän tehtaalta noin 50 kilometrin päästä, joten kyseessä on todellinen lähituote.

Festivaalivessan erikoisuus: järvivesi

Himoksella järjestettävien festivaalien vesijalanjälki pysyy kurissa ainutlaatuisella tavalla: vessat vedetään ja kädet pestään järvivedellä. Järvivettä hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan muutenkin, esimerkiksi asvaltin pesussa.

”Haluamme toteuttaa laadukkaat palvelut mahdollisimman vastuullisesti. Wc-tilojen päivitys on hieno esimerkki kestävästä toimintatavasta. Pintojen päivityksen myötä tilojen ilme nousi uudelle tasolle, eikä käyttökelpoisia kalusteita tai rakenteita tarvinnut uusia. Pyrimme siihen, että asiakkaidemmekin olisi helppo tehdä vastuullisia valintoja. Kun vastuullisuus tuodaan esille raikkaalla ja positiivisella tavalla, se toimii hyvänä kannustimena”, toteaa HimosLomat Oy:n toimitusjohtaja Päivi Heikkala.

Wc-tilat ovat käytössä tapahtumissa kesän jokaisena viikonloppuna Namaste Himos -joogafestivaalista legendaariseen Himos Juhannukseen. Suurimmissa tapahtumissa wc-tilojen käyttöön oikeuttaa erikseen myytävä wc-ranneke.

”Wc-tilat ja niiden varustelu ovat nyt käytännölliset ja helpot ylläpitää. Samalla ne tekevät tavallisesta wc-käynnistä asiakkaillemme kohottavan ja rentouttavan hetken”, Heikkala iloitsee.

kuva
Festivaalikävijät voivat rauhoittua hetkeksi ja inspiroitua wc-koppeja koristavista, uniikeista woodskooppi-kuvauksista.

Vessasta löytyy myös luettavaa

Suomalaisesta metsästä inspiraationsa ammentava visuaalinen ilme luo tilaan levollisen tunnelman.

Festivaalivessat tarjoavat myös leikkimielistä materiaalia itseensä tutustumiseen. Vessakoppien oviin on kuvattu metsän eläimiä, joista voi valita mielentilaansa sopivimman – oli se sitten siili, hirvi, karhu tai joku muu. Oven sisäpinnasta löytyy valittuun eläimeen liittyvä kuvaus, woodskooppi.

”Vessakäynti on osa festivaalikokemusta. Toivottavasti Suomen vihrein vessa ilahduttaa mahdollisimman monia festarikävijöitä”, Laaksonen toivottaa.

Lisätietoja: www.katrin.com

Mitä mieltä olit artikkelista?

Seuraa proresto

proresto uutiskirje
Seuraa proresto
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »