Elintarvikkeet & raaka-aineet
Vastuullisuus

JEPO-peruna on ilmastoystävällinen valinta

artikkelikuva: JEPO-peruna on ilmastoystävällinen valinta

JEPO on suomalaisten perunanviljelijöiden omistama yritys, joka tuottaa ammattikeittiöille kypsiä ja raakoja perunatuotteita. Vastuullisuus on osa JEPOn toimintakulttuuria ja aitoja tekoja, joilla huolehdimme kestävistä toimintatavoista kokonaisvaltaisesti läpi koko tuotantoketjumme.

JEPO-perunatuotteiden valmistuksessa käytämme ainoastaan suomalaista perunaa. Ilmastoystävällinen peruna jalostetaan erilaisiksi tuotteiksi ympäristöä kunnioittaen. Kiinnitämme erityistä huomiota siihen, että myös raaka-aineiden hankinnan ja tuotteiden valmistuksen sekä kuljetusten aiheuttamat ilmastovaikutukset ovat mahdollisimman vähäiset.

Perunat toimitetaan tuotantolaitoksiimme lyhyiden kuljetusmatkojen päässä olevilta sopimusviljelytiloiltamme. Tuotteiden korkean laadun varmistamiseksi teemme yli 6 600 laatutestiä vuodessa aina perunan viljelystä valmiisiin tuotteisiin asti. Olemme lisäksi edelläkävijöitä elintarvikealan kiertotalouden ja kestävän ruokajärjestelmän edistämisessä huolehtimalla valmistusprosessissamme syntyvien sivutuotteiden hyötykäytöstä siten, että kuorimassa hyödynnetään eläintenrehun käytön lisäksi biokaasun valmistukseen.

JEPOn raa'at ja kypsät tuotteet ovat heti käyttövalmiita ja säilyvät tuoreena pitkään. Ne auttavat vähentämään ruoanvalmistuksen ilmastokuormitusta ja hävikkiä ammattikeittiössä.

JEPO-perunatuotteet ovat jäljitettävissä myyntipakkauksessa olevan päiväyksen ja viljelijäkoodin perusteella sopimusviljelytilalle peltolohkoon asti. Tiedon saa syöttämällä viljelijäkoodin jepo.fi -sivuilla kohtaan Hae Viljelijä. Viljelijätieto auttaa asiakkaitamme viestimään tarjotun ruoan alkuperästä ja ilmaston kannalta paremmista vaihtoehdoista omille asiakkailleen.

JEPO-peruna - nauti huoletta
Peruna on käyttömahdollisuuksiltaan monipuolinen raaka-aine ja tärkeä osa suomalaisten ruokavaliota. Se on myös ykkösvalinta aterian lisäkkeeksi, sillä se on kevyempää ja ympäristön kannalta kestävämpi vaihtoehto kuin pasta tai riisi. Lisäksi peruna sisältää kosolti hyviä ravintoaineita, kuten C-vitamiinia, kaliumia ja magnesiumia.

JEPO raa'oissa ja hellävaraisella valmistusmenetelmällä valmistetuissa kypsissä tuotteissa ovat tallella kaikki perunan tärkeät ravintoaineet, hyvä maku, rakenne ja aromi. JEPO-perunoista voit nauttia huoletta - suosimalla ilmastoystävällisiä ruokavalintoja huolehdit oman hyvinvointisi lisäksi myös ympäristön hyvinvoinnista.

Lisätietoja: www.jepo.fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

Seuraa proresto

proresto uutiskirje
Seuraa proresto
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »