Juomat (Viinit)
Sommelierit

Taneli Lehtonen on Suomen paras sommelier 2019

artikkelikuva: Taneli Lehtonen on Suomen paras sommelier 2019

Taneli Lehtonen helsinkiläisestä Ravintola Murusta voitti Trophée Laroche The Best Sommelier of Finland 2019 -kilpailun maanantaina 13. toukokuuta Helsingin Wanhassa Satamassa

Monipuolista käytännön osaamista ja teoreettista tietoa vaatineessa finaalissa toiseksi sijoittui Markku Niemi Ravintola Pastiksesta Helsingistä ja Juulia Eloranta Ravintola C:stä Tampereelta.

Kilpailutehtäviin kuuluivat muun muassa viinien ja muiden erilaisten alkoholijuomien tunnistaminen, Gin & Tonic -cocktailin valmistaminen ja tarjoilu, juustolaatujen tunnistaminen ja niille sopivien juomien valinta sekä viinikulttuuriin liittyviin kirjallisiin kysymyksiin vastaaminen.

Lehtonen oli tyytyväinen kilpailusuoritukseensa."Finaali sujui mielestäni kaikkien tehtävien osalta oikein hyvin. Tiukassa semifinaalissa oli enemmän haasteellisia kohtia."

Taneli Lehtonen edustaa Suomea syksyllä sommelierien Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa Tukholmassa. Valmistautuminen kilpailuun käynnistyy hyvissä ajoin. "Käytän tulevasta kesälomastani kolme viikkoa alan opiskeluun ja lomailen viikon", toteaa Lehtonen.

Kilpailun tuomaristossa istuivat William Woutters, Nicolas Laffitte ja Heidi Mäkinen, jotka pitivät Lehtosen kokonaissuoritusta vakuuttavana ja erityistä kiitosta saivat hänen rento esiintymisensä sekä erinomainen asiakaspalveluasenteensa. Tulevien haasteiden osalta tuomaristo muistuttaa, että Pohjoismaiden mestaruuskilpailussa osallistujien osaamistaso on erittäin korkea ja kisassa pitää pystyä sopeutumaan yllättäviinkin kilpailutehtäviin.

Taneli Lehtonen
- Syntynyt 1985
- Sommelierien Suomen mestari 2019, 2017, 2016
- Vuoden tarjoilija 2016
- Työskentelee sommelierina helsinkiläisessä Ravintola Murussa
- Suorittanut alan tutkintoina muun muassa ASI Diploma, Court of Master Sommeliers Certified, Turku AI / WSET 3 Advance

Teksti: Suomen Sommelierit Ry
Kuvat: Pasi Murto

Mitä mieltä olit artikkelista?

Seuraa proresto

proresto uutiskirje
Seuraa proresto
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »