Elintarvikkeet & raaka-aineet
Henkilöstö & koulutus
Juomat
Kouluruokailu
Terveys
Vastuullisuus

Arvostettuna osaajana muutoksessa – Ateria 8.11.

artikkelikuva: Arvostettuna osaajana muutoksessa – Ateria 8.11.

Ammattikeittiöiden osaajat kohtaavat monenlaisia haasteita. Tämän vuoden aikana työhön vaikuttaa mm. paine raaka-aineiden hinnannoususta. Päättäjien huolena ovat paisuneet kustannukset ja kuinka muutokset vaikuttavat onnistumiseen lyhyellä ja pitkällä tähtäimellä. Mihin hankinnoissa pitää varautua? Miten keittiössä ja puhtaanapidossa osataan ennakoida tulevia aikoja? Loppuuko rahat? Mistä lisää? On mahdollista, että säästämisen paineet ja mahdollinen elintason muuttuminen vaikuttaa myös työntekijöiden jaksamiseen ja motivaatioon.

Jokaisen esimiehen tavoitteena on hyvävointinen ja jaksava henkilökunta. Paineisessa työympäristössä työskentelee kaikesta huolimatta osaavia ja motivoituneita keittiötyön ammattilaisia. Oman työn arvostaminen edellyttää hyviä voimavaroja työskennellä haastavissa olosuhteissa. Työntekijät tarvitsevat tukea ja oikeanlaisia työkaluja, esimerkiksi ohjausta oman työnsä kehittämisessä. Koko alan kunnioituksen ja mielenkiinnon palautus olisi merkittävä tekijä työntekijöiden hyvinvoinnissa sekä uusien työntekijöiden saamisessa julkisen ruokapalvelun pariin.

Aterian teema arvostaa osaajia muutoksen pyörteissä

Tänä syksynä Aterian teema on Arvostettuna osaajana muutoksessa. Muutos koskettaa kaikkia, mutta se voi olla myös mahdollisuus uudistua. Kenties löytyy uusia, korvaavia innovaatioita, jotka auttavat monipuolisen ja ravitsevan ruokapalvelun tuottamisessa taloudellisesti kannattavasti. Ehkä organisaatioiden uudistaminen vapauttaa voimavaroja ja motivoi työntekijöitä uudella tavalla. Ja houkuttelee uusia osaajia alalle.

kuva
Katja Gustafsson

Aterian ohjelmassa arvostetun osaajan teema näkyy vahvasti. Puheenvuoroissa näemme ja kuulemme työnyhteisöjen toiminnan asiantuntijoita. Yksi heistä on Katja Gustafsson, työyhteisökouluttaja sekä työnohjaaja- ja prosessikonsultti, joka omaa pitkän ja vakuuttavan kokemuksen esihenkilöiden valmentamisesta ja työyhteisöjen kehittämisestä. Työvuosiensa aikana Katja on nähnyt oikeastaan kaiken, mikä työelämässä on mahdollista nähdä. Katja on suora, huumorintajuinen ja työyhteisöjen tilanteita ja ilmiöitä hyvin kiteyttävä puhuja, jolla on loistava kyky saada ihmiset innostumaan ja mukaan aiheeseen.

kuva
Kari Ketonen
Kuva: Lari Järnefelt

Kari Ketonen on yleisölle tuttu televisio- ja elokuvarooleistaan. Sen sijaan moni ei vielä tiedä, että Kari on opiskellut kehopsykoterapiaa ja on pätevä ylemmän erityistason psykoterapeutti. Karilla itsellään on omakohtaista kokemusta työssä uupumisesta ja siitä, miten vaikeuksien jälkeen rakentaa oma resilienssi uudelleen. Kari tuo Aterian ohjelmaan uuden näkökulman ja puhuu läsnäolosta, stressinhallinnasta sekä hengityksen käytöstä hyvinvoinnin ja jaksamisen työkaluna. Esitys ovat aktivoiva ja taatusti innostaa kuulijoita.

Julkisen ruokapalvelun ja sopimusruokailun ammattilaispäivä Ateria järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 8.11.2022. Ateria-päivä koostuu monipuolisesta ammattilaisille suunnatusta kouluttavasta ohjelmasisällöstä. Tärkeä osa Ateria-päivää on mahdollisuus nauttia menu, jossa esitellään elintarviketeollisuuden uutuuksia.

Ohjelmatiedot ja rekisteröityminen tapahtumaan: julkinenateria.fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

Seuraa proresto

proresto uutiskirje
Seuraa proresto
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »