Kahvilat & terassit

Suomalainen keksintö Topbox- moduuli lähtee euroopan markkinoille

artikkelikuva: Suomalainen keksintö Topbox- moduuli lähtee euroopan markkinoille

Topbox-palvelumoduuli on suomalainen innovaatio, joka on suunniteltu tehostamaan ja parantamaan eri palvelujen myyntiä. Topboxin kehittäjä Crateon Oy on solminut merkittävän kansainvälisen yhteistyösopimuksen ammattikeittiölaitteiden ja -kalusteiden valmistaja Metoksen kanssa.

Topbox on siirrettävä moduuli, joka on suunniteltu tuottamaan palveluja eri tilanteisiin ja tarpeisin.

Ensimmäinen suljettava, murtosuojattu, säänkestävä ja helposti liikuteltava Topbox avattiin keväällä 2004 Lasipalatsin terassille. Sen jälkeen tuotetta on kehitetty ja pilotoitu useamman vuoden ajan ja tuotteesta on tehty myös mm. puhelin- ja lipunmyynnin palvelupisteitä. Eniten Topboxeja on ulkomyyntiyksikköinä, jolloin ravintola voi tarjota laadukkaan ruoka- ja juomamyynnin terassiasiakkailleen. Topbox-terassimyyntipisteitä on tällä hetkellä esimerkiksi Narinkkatorilla, Tennispalatsin aukiolla, Kiasman edessä ja Ravintola Kappelin terassilla.

Topboxin tuottavat Crateon ja johtava ammattikeittiölaitteiden ja -kalusteiden valmistaja Metos. Topbox on tuotteistettu palvelemaan Suomen hyvin lyhyttä terassisesonkia. Palvelukonseptiin kuuluu moduulin vuokraaminen vain käyttökuukausille sekä Topboxin takuu ja huolto leasing-sopimuksen ajalle.

Kasvu on nyt ripeää ja sitä vauhdittaa Tekesin ja Finnveran tuki kansainvälistymistä varten. Topbox aloittaa tänä vuonna toimintansa Ruotsissa ja seuraavaksi suuntana ovat muut pohjoismaat ja Keski-Eurooppa.

Topbox-tuoteperheen on kehittänyt arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli Oy, sisustusarkkitehti Martti Lukanderin johdolla.

"Suomen kesä on lyhyt ja terassimyynti tärkeä osa ravintoloiden bisnestä, mutta kautta on vaikea suunnitella etukäteen. Idea Topboxin suunnitteluun alkoi täysin asiakaslähtöisesti: miten saadaan tehostettua ja kehitettyä terassimyyntiä niin, että se on sekä työntekijöille että ravintolan asiakkaille parempi kokemus", Lukander kertoo.

Topbox hyppää terassien tiskeiltä kohti muita palveluja
Tällä hetkellä Topbox palvelee mm. Kampin Jungle Juice Bar -asiakkaita sekä lukuisia ravintoloita ympäri Suomea. Lisäksi tuotteesta on kehitetty palveluyksikkö mm. festivaalitapahtumiin, marjanmyynnin avuksi sekä teleoperaattorien myynnin tueksi kauppakeskuksiin ja isoihin marketteihin.

"Palaute on ollut todella rohkaisevaa. Kaikki asiakkaamme ovat kasvattaneet Topboxin avulla myyntiään 20-40 prosenttia ja henkilöstökuluissa säästö on ollut vuositasolla 10-20 tuhannen euron luokkaa. Topbox on ilo lähettää Ruotsin kautta kohti muuta maailmaa", Topboxin myynnistä ja markkinoinnista vastaava Ville Tapola kehaisee.

Crateon Oy on vuonna 2011 perustettu viimeisteltyjä kalusteratkaisuja tuottava ja markkinoiva lahtelaisyritys. Päätuote on Topbox-palvelumoduuli. Tuotekehityksessä kumppanein ovat kokeneet suunnittelu-, logistiikka- ja kalustealan toimijat. Kehitysprosessissa tuotetaan tarvelähtöisiä, kestäviä ratkaisuja käytännön ongelmiin.

Lisätietoja: www.topbox.fi
martti.lukander@crateon.fi
ville.tapola@crateon.fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

Seuraa proresto

proresto uutiskirje
Seuraa proresto
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »