Juomat (Kahvi ja Tee)

Vuoden kahvit ja kahvivaikuttajat valitaan Pohjois-euroopan suurimmilta kahvifestareilta

artikkelikuva: Vuoden kahvit ja kahvivaikuttajat valitaan Pohjois-euroopan suurimmilta kahvifestareilta

Vuoden tärkein kahviammattilaisten tapahtuma järjestetään neljättä kertaa Ruoholahden Kaapelitehtaalla 20. huhtikuuta. Tänä vuonna festivaaleilla on laajin kattaus isoja ja pieniä paahtimoita. Festivaaleilla valitaan ensimmäistä kertaa vuoden kahvivaikuttaja, johon kahviammattilaiset voivat ehdottaa omaa suosikkiaan festivaalin järjestäjille. Tapahtumassa valitaan myös viime vuonna suuren suosion saanut vuoden kahvi (espresso ja suodatinkahvi) sekä äänestetään Suomen paras paahtimo ja kahvila yleisöpäivinä 21.-22.4.

Ammattilaispäivänä pureudutaan ajankohtaisiin aiheisiin, muun muassa kahvin satokausikalenteriin, vedenlaadun vaikutuksesta kahvinmakuun, muuttuviin trendeihin sekä kahvialan talousnäkymiin. Laadukas tapahtuma tuo saman katon alle mielenkiintoisimmat kahvit, paahtimot, laitevalmistajat ja ammattilaiset. Festivaaleilla pääsee taas maistelemaan eri kahveja ympäri maailman ja oppimaan kaiken kahvista.

Uutuutena tänä vuonna kahviammattilaiset voivat ilmiantaa vuoden 2017 kahvivaikuttajan ja eniten suosiota kerännyt vaikuttaja palkitaan ammattilaispäivänä. Lisäksi ammattilaispäivänä mitellään Brewers Cupin eli suodatinkahvin SM-kilpailujen sekä kahvinmaistelun eli Cup Tastersin semifinaalit. Myös ammattilaiset pääsevät testaamaan kahvinmaistotaitojaan kilparadalla.

"Luvassa on Helsinki Coffee Festivalin monipuolisin ammattilaispäivä, jossa on laajin valikoima paahtimoita ja kahveja maisteltavana. Perehdymme tänä vuonna syvemmin eri aiheisiin, joten seminaareja ja paneelikeskusteluja on vähemmän, mutta ne ovat laadukkaampia", kuvailee tapahtuman järjestäjä Maija Kestilä.

Espressopohjaisten juomien tekeminen maitoon, kaurasekä soijajuomiin ovat myös vertailussa ja keskustelua käydään siitä, miten eri juomat vaikuttavat kahvin makuun. Tapahtumassa haastetaan myös tekemään kestävämpiä ja parempia valintoja sekä perehdytään kahvioluiden maisteluun.

Ammattilaispäivään kannattaa siis rekisteröityä ajoissa: www.helsinkicoffeefestival.com/ammattilaiset

Pohjois-Euroopan suurin kahvifestivaali Helsinki Coffee Festival järjestetään neljättä kertaa Kaapelitehtaalla 20.-22.4.2018. Tapahtuma kerää yhteen paahtimot, laitevalmistajat, kahvilat ja muut kahviammattilaiset ja kasvaa edelleen. Perjantain 20.4. ammattilaispäivä on kahvialan tärkein tapahtuma ja siellä kokoontuvat alan vaikuttajat sekä toimisto-, horeca- ja retail-ammattilaiset.

Lisätietoa festivaaleista: www.helsinkicoffeefestival.com, www.facebook.com/helsinkicoffeefestival Helsinki Coffee Festivalin sisäänpääsy perjantain ammattilaispäivään edellyttää rekisteröitymistä osoitteessa www.helsinkicoffeefestival.com/ammattilaiset. Ilman rekisteröitymistä liput ammattilaispäivään ovat ovelta 25 euroa. Lauantain ja sunnuntain aamu- ja iltapäiväliput ovat 12 euroa ennakkoon.

Kuva: Paavo Pykäläinen/Helsinki Coffee festival

Mitä mieltä olit artikkelista?

Seuraa proresto

proresto uutiskirje
Seuraa proresto
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »