Henkilöstö & koulutus
Juomat
Kahvilat & terassit
Kalusteet & kattaus
Keittiövarusteet
Ravintolat
Teknologiaratkaisut

Kaikkien aikojen gastro!

Gastro Helsinki on maksuton kaikille alan ammattilaisille

artikkelikuva: Kaikkien aikojen gastro!

Gastro Helsinki, alan tärkein ja mielenkiintoisin tapahtuma, alkaa muutaman viikon päästä Messukeskuksessa Helsingissä. Tärkein uudistus alan ammattilaiselle on Gastron muuttuminen aksuttomaksi. Gastro Helsinkiin voi siis rekisteröityä kävijäksi ilman kutsukorttia ja lompakkoa: alan ammattilaisuus tarkistetaan sisäänkäynnillä. Samalla vaivalla voi rekisteröidä tapahtumaan myös kollegansa ja vierailla Gastrossa vaikkapa kaikkina kolmena päivänä.

Gastro Helsinki on merkittävin ja innovatiivisin alan tapahtuma Suomessa. Mukana on 250 alan yritystä, alan tärkeimmät kilpailut, uusia erikoisalueita ja ammatillisesti kiinnostavaa ohjelmaa kolmen päivän ajan. Kaikkien aikojen Gastrossa on omilla osastoillaan monia ensikertalaisia ja paljon paluumuuttajia, joita Gastrossa ei ole hetkeen nähty. Mukana on keskusliikkeitä, yli 100 elintarvikeyritystä ja ennätysmäärä alan laitetoimittajia. Lisäksi mukana on lukuisa määrä mielenkiintoisia muita näytteilleasettajia. Kansainvälisen tuulahduksen tapahtumaan tuovat Italian, Espanjan, Iso- Britannian, Viron ja Itävallan omat maaosastot.

Intohimona palvelu
Gastro toimii myös erinomaisena kouluttautumispaikkana. Ohjelmassa keskitytään ravintoloiden ja kahviloiden kulmakiveen, palveluun ja sen parantamiseen. Kuinka palvelusta rakennetaan kilpailutekijä, miten palvelu sujuu muuten digitalisoituvassa bisneksessä ja miten palvelu pidetään korkealla tasolla henkilöstön vaihtuvuudesta huolimatta? Teemoja avaavat muun muassa McDonalds Finland Oy:n henkilöstöjohtaja Maarit Latvala, sommelier ja ravintoloitsija Samuil Angelov, Kämp Collection Hotelsin liiketoimintajohtaja Krista Syväkari ja sosiaalisen myynnin konsultti Sani Leino Sales Consultingista.

Ohjelmaa järjestetään myös uudella Gastro Helsinki Wine, Beer & Spirits -alueella, jonka loungessa voi perehtyä baareihin sopivaan ohjelmatarjontaan, katsella mocktail-kisoja tai kuunnella alan ihmisten omia soittolistoja.

Gastro Wine, Beer & Spirits tarjoaa myös maksuttomia tastingeja muun muassa lasin vaikutuksesta viinin makuun sekä trendikkäistä natural-viineistä. Tastingeihin tulee ilmoittautua ennakkoon osoitteessa gastrohelsinki.fi

Uutta: Gastro Free From ja Gastro Fastfood
Mitä erityisruokavalioihin liittyvää tuotetarjontaa ravintoloille, kahviloille, ammattikeittiöille ja pikaruokapaikoille on? Gastro Free From on tapahtuman uusi terveysvaikutteisten elintarvikkeiden alue, joka esittelee ton-tuotteita ja tarjoaa tietoa erityisruokavalioista. Keliakiasta ja gluteenittoman ruokavalion vaikutuksesta ravintoloiden ruokalistaan pidetään myös tietoiskuja Gastron lavalla.

Gastro Fastfood -alue on paikka kaikille pikaruokapaikkoja ja huoltoasemia pyörittäville ammattilaisille. Helppoa, nopeaa, trendikästä ja kiinnostavaa fastfood-tarjontaa esittelevältä alueelta löytyvät muun muassa yritykset Seagood, TFT Topfoods Trading, Fine Foods ja Pohjolan Peruna.

Gastron parhaat - kiinnostavimmat uutuudet
Gastron parhaat -uutuustuotenäyttely esittelee helposti ja nopeasti sen, mikä alalla on uutta ja mihin messuilla kannattaa tutustua tarkemmin. Gastron parhaita valitsi alan ammattilaisista koottu raati ja tuotteet ovat esillä yritysten osastoilla. Gastron parhaat vuonna 2018 ovat: Bunge Finland Oy: Keiju-vegemajoneesi Davanti Finland Oy: Convotherm 4 -yhdistelmäuuni Dieta Oy: Drop-in Delice-kylmävitriini ja Ergoscoop-kauha HKScan Finland: HK Maakarit Chef’s artesaanimakkarat ravintoloille Metos Oy: Sous Vide -altaat Shaman Spirits Oy: Laplandia Bilberry -vodka

Gastro Helsinki Wine, Beer and Spirits
Gastron uusi juoma-alue esittelee kiinnostavimmat viinit, pienpanimo- oluet ja väkevät ja tarjoaa juomatietoutta tastingeissa, luennoilla ja yritysten osastoilla. Anniskelualueelle ja juomatarjontaan pääsevät tutustumaan kaikki Gastron kävijät. Gastro Helsinki Wine, Beer & Spirits sijaitsee samassa hallissa muun tapahtuman kanssa.

Mukana on 10 viinimaahantuojaa, muun muassa Tampereen Viinitukku ja Vingruppen sekä suurlähetystöjä. Britannian suurlähetystö esittelee englantilaisia kuohuviinejä ja Espanjan osastolla on mukana useita eri viinitiloja sekä artesaanioluita. Oluita esittelemässä ovat Hartwallin ja Koffin lisäksi lähes 10 pienpanimoa. Väkeviä tapahtumaan tuovat viisi maahantuojaa ja esittelyssä on muun muassa Edrington Finlandin viskejä, JF-Traidingin japanilaisia sakeja ja muita alkoholeja sekä Interbrandsin Crafter’s giniä.

Kannusta kollega voittoon!
Messujen ensimmäisenä päivänä selviää, missä kunnassa tehdään Suomen parasta kouluruokaa. Finalistitiimit tulevat Helsingistä, Joensuusta, Mäntsälästä, Oulusta ja Sodankylästä.

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen semifinaali käydään torstaina ja iltaan mennessä selviää, ketkä kuusi kovinta kilpailevat perjantain finaalissa ja haluttujen tittelien voitosta. Kisoja voi seurata koko messujen ajan. Gastro jännittää yhdessä muiden kanssa, sillä Messukeskus on kilpailun pääsponsori ja Suomen Messusäätiö lahjoittaa Vuoden Kokki -kisan voittajalle 10 000 euron stipendin.

Teksti: Johanna suvi
Kuva: Messukeskus/Verna Kovanen

Mitä mieltä olit artikkelista?

Seuraa proresto

proresto uutiskirje
Seuraa proresto
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »