Sommelierit

Suomen Sommelierit ry valitsi uuden hallituksen itselleen

artikkelikuva: Suomen Sommelierit ry valitsi uuden hallituksen itselleen

Suomen Sommelierit ry valitsi uuden hallituksen itselleen
Kevätkokouksessa 2017 yhdistys uudisti sääntöjä, joiden mukaan yhdistyksellä on vuosikokous keväällä ja vaalikokous syksyllä. Uudet säännöt astuivat voimaan syksyllä ja ensimmäisessä vaalikokouksessa marraskuussa valittiin uusi hallitus, jonka toimikausi alkaa vuosikokouksen jälkeen. Uuden hallituksen kokoonpano on seuraava: Puheenjohtaja - Samuil Angelov Jäsenet - Christina Suominen, Otto Sovelius, Netta Laurenne, Kristiina Vahvaselkä ja Jyrki Tarvonen. Varajäsenet - Ari-Heikki Vikman ja Saara Alander Toiminnantarkastaja - Seppo Porvali Varatoiminnantarkastaja - Philippe Hakulin

Suomen ensimmäinen kansainvälisen tason viinikilpailu, Finnish Wine Award!
FWA:n perustajina ovat muun muassa Suomen Sommelierit Ry. Sommelieryhdistys on jo kauan miettinyt, miksei se ole auttamassa suomalaisia kuluttajia löytämään parhaimpia viinejä, viinin täyteläisiltä hyllyiltä. FWA on vastaus moneen kysymykseen, mikä on mielestäsi hyvä viini, mistä sitä saa ja mitä se maksaa. FWA:n tuomarointi perustuu kansainvälisten viinikilpailujen luomaan standardiin.

FWA:ta ei ole luotu arvostelemaan, vaan arvioimaan laatua. Hinnalla ei ole suoranaista merkitystä, sillä viinit maistellaan sokkona ja jokainen arvioidaan omanaan juuri sellaisena kuin se on. Viinit on toimitettu muutama viikko aikaisemmin ja niille on arvottu numero, joka on ainoa, jonka tuomaristo saa nähdä. Viinit maistellaan 4-6 viinin ryhmissä jossa jokainen tuomari arvioi viinin ensin itse ja antaa sen jälkeen pisteensä viinille. Jos tuomaripisteissä on selkeää hajontaa, on päätuomarin avattava keskustelu, jossa viini arvioidaan uudestaan. Tuomaristo ei saa missään vaiheessa tietää, mikä viini on minkäkin numeron taustalla.

Finnish Wine Award aloittaa urakkansa keväällä 2018, jolloin tuloksia saamme jo kesään mennessä. Itse kilpailun voittaja julkistetaan alkuvuodesta 2019. www.FWACompetition.fi.

Tropée Laroche, Suomen Paras Sommelier 2018 kisa käynnistyi helmikuussa
Kilpailussa järjestetään kolme osakilpailua eripuolilla Suomea. Ensimmäinen osakilpailu oli Tampereella 26. helmikuuta. Tämän vuoden kantava teema kilpailussa on viinin perusasiat, eli valmistus ja vsiljely sekä lainsäädäntö, kun aikaisemmin ollaan painotettu vahvasti viinimaita. Tämän lisäksi on kuitenkin aina mielivaltaisesti tavanomaisia viinikysymyksiä eri maista.

Valmistus ja viljely painottuvat eri osakilpailussa, kuten makeat viinit, punaiset, valkoiset, kuohuvat, oranssit, natut ja näihin liittyvää kemiaa ja lainsäädäntöä eri maissa.

Kilpailussa käytetään kansainvälisen Sommelier-liiton, ASI:n sääntöjä.

Mitä mieltä olit artikkelista?

Seuraa proresto

proresto uutiskirje
Seuraa proresto
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »