Kalusteet & kattaus

Kova kattaus ambientessa

artikkelikuva: Kova kattaus ambientessa

Frankfurtissa helmikuussa järjestetty Ambiente 2018 -messutapahtuma esitteli Dining-osastoillaan toimialan kovimmat trendit tutulla tyylillä. Nicolette Naumann, Vice President, Ambiente, toteaa että trendien läpäisykyky ja -nopeus ovat vahvassa vedossa tänä päivänä - esimerkiksi messuilla esitellyt hittivärit, -muodot ja -materiaalit ovat hetkessä kuluttajien pöydissä. Table Top -osasto erottuu myös raflaavien vaihtoehtojensa johdosta, Naumann mainitsee.

"Esimerkiksi lasien kohdalla tilanne on se, että ne muuttuvat koko ajan isommiksi. Väreissä on paljon maan sävyjä ja tuotteiden ’lookissa’ haetaan käsityön fiilistä, vaikka kyseessä on teollinen tuote", Naumann kuvailee.

Hänen mukaansa nykyiset ruokatrendit muokkaavat pöydän antia hyvin laajasti. "Näin on, jos vaikka ajatellaan sushitrendiä, joka on jatkunut jo jonkin aikaa, tai wrappeja, jotka ovat päässeet huippuravintoloidenkin ruokalistoille pari vuotta sitten. Tai nykyistä hampurilaisaaltoa, joka varmaankin saavuttaa jo huippunsa ennemmin tai myöhemmin."

Ammattilaisilta ammattilaisille
HoReCa oli jälleen hyvin edustettuna Ambientessa yli 180 yrityksen voimin. Ammattiostajat täyttivät messukeskuksen etsien sopivia konsepteja ja tuotteita erilaisiin kohteisiin. HORECA Guide -opaskirjaan kerätyt yritykset ovat kukin joutuneet toimittamaan kolme referenssikohdetta opukseen päästäkseen, kertoo Naumann.

"Näin meillä on validioitu kansainvälinen tarjonta ammattilaisostajille."

Ambiente on maailman ykköstapahtuma kuluttajatuotteissa. Viiden päivän aikana helmikuussa 4 411 näytteilleasettajaa 89 eri maasta yritti tehdä vaikutusta 135 000 ammattiostajaan, jotka olivat saapuneet lähes maapallon joka kolkasta.

"Tämä vuonna ostajia oli 168 maasta, mikä on uusi ennätys", vahvistaa Naumann. "Käytännöllisesti ottaen kaikki ovat täällä, kyseessä on koko toimialan kansainvälinen kohtaamispaikka."

43 futiskenttää
Myös muut luvut ovat omaa luokkaansa. Ambientella on käytössään 308 000 neliömetriä - eli 43 jalkapallokentän kokoinen ala. Puolet tästä meni Dining-osastolle (kattaus & ruoka & kotitalous), neljännes Living-osastolle (sisustus & lifestyle) ja neljännes Giving-osastolle (lahjat & muoti). Naumann kuvailee Ambientea klassisiksi monialamessuiksi, jonne ostajat eri toimialoilta tulevat ja tekevät hankintoja seuraavan 12-18 kuukauden ajalle.

"Täällä selviää mitä kuluttajat, fine dining -ruokailijat ja hotellivieraat tulevat näkemään ja kokemaan lähitulevaisuudessa kaupoissa, konseptimyymälöissä, ravintoloissa ja hotelleissa ympäri maailman."

Kokemus edellä!
Samalla Ambiente-messuilla tykitetään erilaisia tietoiskuja ja erikoistapahtumia, kuten tämän vuoden elämyksellisyyttä korostava ’From Point of Sale to Point of Experience’-messupresentaatio. Messujen puhujalistalta kenties mieleen jäävin oli Saksan tulevaisuusinsituuttia edustava Daniel Anthes, joka puhui HoReCan viime aikaisista kuvioista - ja tulevaisuudesta, totta kai.

"Daniel Anthesin esitys siitä, kuinka ruokatrendit muokkaavat huomispäivän pöytäkulttuuria oli erittäin mielenkiintoista antia", toteaa Naumann.

Samalla lailla etunojaa tulevaisuuteen ja tutkimukseen otti Ambiente Academy. Luentojen ja esitysten aiheena olivat mm. tuotteiden esillepano, oikean terminologian merkitys myyntitilanteessa ja kuinka jälleenmyyjät voivat järjestää omat Point of Sale "fitness-tarkastuksensa".

Tämän vuoden partnerimaana oli Hollanti, jonka parhaita puolia esitteli designeri Robert Bronwasser.

Jättimäinen palapeli
Naumannin mukaan Ambienten pistäminen kasaan joka vuosi on valtava logistinen ponnistus, johon lähes kaikki Messe Frankfurtin osastot ottavat osaa tavalla tai toisella. Mukana on messusuunnittelijoita, logistiikkoja, osastonrakentajia ja paljon muuta väkeä - ja se mikä pystytetään, pitää myös purkaa tehokkaasti.

"Lisäksi meillä on myyntiedustus yli 60 maassa varmistamassa, että näytteillepanijat saavat kaiken tarvitsemansa avun."

Naumann kertoo, että messujen jälkeen vedetään pikaisesti henkeä - ja ryhdytään suunnittelemaan seuraavan vuoden messuja. "Itse asiassa aloitimme vuoden 2019 messujen suunnittelun jo vuonna 2017, koska ensi vuonna tapahtuman lay-outiin on tulossa suuria muutoksia", hän paljastaa.

Verkostoitujan paratiisi
Näytteilleasettajat vaikuttivat tyytyväisiltä messumeininkiin. BHS Tabletop -yrityksen markkinointijohtaja Birgit Dubberke hehkuttaa Ambienten kansainvälisyyttä - eikä ainoastaan näytteilleasettajien, vaan myös messuvieraiden osalta.

"Ambiente on meille paikka solmia arvokkaita suhteita sellaisten maiden kanssa, joissa emme yleensä käy. Nähdäkseni HoReCa/Hospitality-markkina on hyvässä nosteessa", Dubberke arvioi. Hänen mukaansa parhaiten joukosta erottuu lataamalla tarjontaansa emotionaalista kulmaa, koska ravintoloista, hotellista ja ruoasta puhuttaessa puhutaan aina myös tunteista.

Johtaja Maren Lehmann Staatliche Porzellan-Manufaktur Meissen -yhtiöstä oli samoilla linjoilla. "Ambiente 2018 sujui todella hyvin meidän kohdallamme, saavutimme tavoitteemme ja olemme tyytyväisiä lopputulokseen." Lehmannin mukaan yritys halusi kokeilla messuilla jotain muuta kuin perinteistä lähestymistapaa - ja myös onnistui tässä.

"Messuista tuli erittäin hyvä alusta meille", lisää Lehmann ja kiittää vielä erikseen asiantuntevaa messuorganisaatiota siitä, että kaikki meni nappiin.

Selvät sävelet
Messe Frankfurtin johtoryhmän jäsen Detlef Braun toteaa, että Ambiente on "isäntänä koko maailmalle". Hänen mukaansa kulutustavaroita tekevä teollisuus saa messuilta kelpo nuotit koko loppuvuodeksi.

Toimitusjohtaja Thomas Grothkopp saksalaisesta HWBkauppakamarista lisää, että Ambiente todisti jälleen, että mikään ei korvaa "henkilökohtaista kontaktia" silloin kun liikutaan asiakasrajapinnassa ja puhutaan uusista, innovatiivisista tuotteista.

"Messut ovat vastanneet hienosti vähittäiskaupan asettamiin vaatimuksiin", hän summaa.

Teksti: Sami J. Anteroinen
Kuva: Messe Frankfurt Exhibition GMBH

Mitä mieltä olit artikkelista?

Seuraa proresto

proresto uutiskirje
Seuraa proresto
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »