Juomat (Kahvi ja Tee)

Mustaa magiaa

Horeca-bisneksessä hyvä kahvi on elinehto

artikkelikuva: Mustaa magiaa

Kaikista suurtalouskäyttöön tarkoitetuista Moccamaster-keittimistä löytyy malli, joka voidaan kytkeä vesijohtoverkkoon, jolloin laite täyttää vesisäiliönsä napin painalluksella.

Suomalaiset ovat kahvikansaa - keskivertokansalaisen päivittäin juoma 4-5 kupillista tarkoittaa vuositasolla noin 10 kiloa kahvia. Myyntipäällikkö Emilia Lillandt- Mäkelä Oy Moccamaster Nordic Ab:lta toteaa, että kahvinjuonnin evoluutiossa ollaan nyt siirtymässä uuteen vaiheeseen:

"Laatu tulee koko ajan vahvemmin määrän rinnalle."

Nyt jo ymmärretään, että kahvi on herkkä raaka-aine, joka sisältää yli 1 000 aromiainetta. Kahvivaihtoehtoja ja makuelämyksiä on tarjolla lukuisiin eri tilanteisiin ja fiiliksiin.

"Se ensimmäinen etappi on, kun tiedostetaan että on olemassa vaaleaa ja tummapaahtoista kahvia. Siitä alkavat jatko-opinnot ja kahvihifistelynhän voi viedä vaikka kuinka pitkälle", Lillandt-Mäkelä toteaa.

Legenda vahvassa vedossa
Yksi sekä kuluttajien että ammattilaisten eniten arvostamista kahviin liittyvistä brändeistä on Moccamaster. Moccamaster Nordicilla on ollut Moccamaster Professional -kahvinkeittimien maahantuonti nyt muutaman vuoden ajan - ja vauhti on kiihtymään päin.

"Haluamme tuoda kovempaa draivia kahvinkeittimien ammattilaismarkkinaan", Lillandt-Mäkelä kertoo.

On monta syytä, miksi Moccamaster-laitteiden voidaan sanoa valmistavan markkinoiden parasta suodatinkahvia, joista tärkeimmät ovat oikea suodatusaika ja suodatuslämpötila. Keittimen tehokas, kuparinen keittovastus kuumentaa veden muutamassa sekunnissa oikean lämpöiseksi, jotta suodatuksen aikana veden lämpötila on optimaalinen 92-96 astetta.

Moccamaster on käsityötä pienintä yksityiskohtaa myöten: kaikki kahvinkeittimet valmistetaan käsin Hollannissa.

"Valmiit keittimet myös testataan ja pakataan käsin", lisää Lillandt-Mäkelä. Korkean laadun takaamiseksi jokaisen laitteen toiminta testataan yksilöllisesti ennen sen lähtöä tehtaalta.

Kahvihetki on pyhä
Moccamaster Nordicin asiakkaina Suomessa ovat kahviloiden ja ravintoloiden lisäksi myös toimistot, jonne halutaan kunnon ammattilaiskeitin. "Me myymme itse ja lisäksi keittimiä saa meidän partneriverkostoomme kuuluvien pienpaahtimoiden kautta."

Ammattilaiset osaavat vaatia laatua - ja ilmeisestä syystä. Jos tarjoat asiakkaillesi kahvilassa tai ravintolassa huonoa kahvia, asiakas ei varmasti palaa takaisin. Huono makuelämys säilyy muistissa pitkään ja kerrotaan eteenpäin paljon herkemmin kuin hyvä kahvihetki.

Moccamaster Professional -keittimet on suunniteltu kovaan ammattikäyttöön ja kestämään tuntikausien päälläoloa. Tehokas kuparinen lämmitysvastus ja kuminen tai teräksinen putkitus takaavat vuosikausien tehokkuuden. Lasipannujen vetoisuus on 1,8 litraa ja termoskannun 3 litraa.

"Kaikista suurtalouskäyttöön tarkoitetuista Moccamasterkeittimistä löytyy malli, joka voidaan kytkeä vesijohtoverkkoon, jolloin laite täyttää vesisäiliönsä napin painalluksella. Tämä taas nopeuttaa ja sujuvoittaa kahvinkeittämistä huomattavasti", toteaa Lillandt-Mäkelä.

Laatu on kaikki kaikessa
Tällä hetkellä Professional-tuotteita on kolme: Moccafour-kahvinkeitin, Moccaserver-kahvinkeitin ja Thermoking 3000 -termoskeitin. Moccafourissa ja Moccaserverissä on sekoittava aromikansi kannuissa, mikä takaa tasalaatuisen ja aromikkaan kahvin. Moccamaster Professional -keittimien kapasiteetti on 144 kupillisesta (Moccaserver) aina 216 kupilliseen tunnissa (Moccafour).

Kuten kaikki muutkin Moccamaster-laitteet, myös Professional- sarjan keittimet ovat Gerard C. Smitin suunnittelemia. "Yrityskäytössä Moccamaster-keittimien takuu on kaksi vuotta", lisää Lillandt-Mäkelä.

Moccamasterien muotokieli ja toiminnallisuus ovat pysyneet aika lailla samana vuosien varrella, joskin pieniä viilauksia tehdään jatkuvasti.

"Jos ajattelee kehitystä viime vuosikymmenien aikana, niin käytännöllisyys ja käytettävyys on parempaa, Lillandt-Mäkelä kuvailee. "Samalla Moccamasterille ominaisesta designista ja erityisesti laadusta pidetään joka tilanteessa kiinni."

Palvelu pelaa
Lillandt-Mäkelä kertoo, että ammattimaiseen makuun on räätälöity erityinen Moccamaster Professional -palvelukokonaisuus, jonka avulla esimerkiksi kahvilanpitäjä voi tarjota asiakkailleen hyvää ja laadukasta kahvia helposti ja tuottavasti. Pakettiin kuuluu asiakkaan valitsema Moccamaster Professional -laite, varakannu ja -suodatinsuppilo, happivalkaistua FSC-sertifioitua Moccamaster-suodatinpaperia sekä puhdistusaineet.

"Tarjoamamme rahoitussopimus sisältää laitteen sekä palvelut edullisella kuukausierällä. Leasing-mallissa ei ole tarvetta sitoa pääomaa kahvilaitteisiin", toteaa Lillandt-Mäkelä.

Teksti: Sami J. Anteroinen
Kuvat: OY Moccamaster AB

Mitä mieltä olit artikkelista?

Seuraa proresto

proresto uutiskirje
Seuraa proresto
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »