Keittiövarusteet (Koneet ja laitteet)

Olisitko uskonut tätä keittiölaitteista? Laitteet vaihtavat tietoja keskenään

artikkelikuva: Olisitko uskonut tätä keittiölaitteista? Laitteet vaihtavat tietoja keskenään

Laitekehitys ammattikeittiöissä on ollut viimeisen vuosikymmenen aikana varsin huimaa.

Esimerkiksi ammattikeittiölaitteita toimittavan Electrolux Professionalin Skyline-tuoteperheen kohdalla on käytetty hyväksi robotiikkaa asiakaslopputuotteiden analysoinnissa.

”Ergonomia, monikäyttöisyys, ympäristöasiat, ekologisuus ja kapasiteetilliset (tehokkuus) asiat ovat merkittäviä asioita tuotekehitysprosessissa ja itse valmiin lopputuotteen kohdalla”, kertoo yli 20 vuoden kokemuksen ammattikeittiöistä omaava Electolux Professionalin myyntijohtaja Tero Nevalainen.

Nykyisin laitteet eivät elä enää omaa elämäänsä vaan laitteet viestivät keskenään valmistusprosessin eri vaiheista, jotta tuotannosta saadaan sujuvampaa.

kuva

Veden ja energian säästö

Ammattikeittiöiden laitteissakin ekologisuus on päivän sana. Kokonaisuutena ekologisuus, kuten luonnonvarojen vähäisempi käyttö ja veden säästö, energiataloudellisuus, ympäristöystävällisyys, muu kuormittavuuden vähentäminen, kuten melu, ergonomia ovat kaikessa laitteita koskevassa tuotekehityksessä käytettävyyden kanssa merkittävässä roolissa.

”Tästä hyvänä esimerkkinä esimerkiksi EMR-tunneliastianpesukone- sarjamme, jonka vedenkulutus on markkinoiden pienin. Samassa suhteessa kuin kaikki muukin tekniikka ympärillä ja laitteiden kehittyminen antaa mahdollisuuksia asiakastoiveiden täyttämiseksi”, Nevalainen tietää kertoa.

Nevalainen uskoo, että ammattikeittiöiden nopea kehitys jatkuu jatkossakin. Tuotantotiloja ammattikeittiöissä yhdessä keittiölaitteiden kanssa kuten muitakin tiloja tullaan käyttämään laaja-alaisemmin, jotta tehdyille investoinneille saadaan katetta.

”Laiteteknologiassa yhä enemmän kytkettävyys eli se, että laitteet vaihtavat tietoja keskenään, lisääntyy”, Nevalainen uskoo.

kuva

Ennakoiva huolto helpottuu

Tämä tietojen vaihto tulee mahdollistamaan tuotannollisesti tapahtuvaa laitteiden monipuolisempaa ja oikea-aikaista käyttöä, energian säästöä, lisäksi ennakoivan huollon toimenpiteitä unohtamatta eli että huoltotoimenpiteet tehdään ennen kuin vikoja ilmaantuu.

Electrolux Professional Oy on toiminut Suomessa jo yli viidenkymmenen vuoden ajan ja viimeisten vuosikymmenten aikana he ovat erikoistuneet toimittamaan vaativia kokonaisprojekteja niin julkisen kuin yksityisen sektorin toimijoille.

”Esimerkiksi viimeisimmät merkittävät keskuskeittiöprojektit maassamme ovat suurelta osin varustettu meidän tehojäähdytyslaitteillamme ja yhdistelmäuuneilla”, Nevalainen toteaa.

Electrolux Professionalin asiakkaita ovat julkisen sektorin yhteisöt puitesopimusjärjestelyjen ja -puitesopimusten kautta monet kaupungit, kunnat, kuntayhtymät, sairaanhoitopiirit, koulutuskuntayhtymät. Yksityisiä asiakkaitakin löytyy.

”Lisäksi henkilöstöravintolapalveluita tarjoavat yritykset, isommat ravintolaketjut aina yksittäisiin pienyrittäjiin saakka kuuluvat asiakkaisiimme”, Nevalainen jatkaa.

Kaikki tuotteet tekevät kauppansa

Electrolux Professional toimittaa laitteita niin isoihin kuin pieniin ravintoloihin. Nevalaisen mukaan tässä on eroja maakuntien ja kasvukeskusten kohdalla eri vuodenaikojen ja sesonkien mukaan.

kuva

”Kaikki kohteet ovat meille merkittäviä, kunhan meidän tuotteemme ja asiakkaan tarpeet kohtaavat toisensa. Viimeisinä kohteina meillä on ollut toimituksessa hetki sitten avattu uusi Farang ja lähiviikkoina aloitamme toimituksen Suomen Kokkimaajoukkueen joukkueen johtajan Kristian Vuojärven uuteen ravintolaan”, Nevalainen kertoo yrityksensä asiakkaista.

Electrolux Professionalin laajasta tuotevalikoimasta on vaikea nimetä yhtä suosikkituotetta.

”Lukumäärällisesti myymme kaikkia tuotteita eri kategorioissa varsin tasaisesti. Green and Clean-astianpesukonesarjamme pienet tason alle sijoitettavat luukkukoneet aina tunneliastianpesukoneisiin käyvät kaupaksi tasaisesti kuten myös eri kylmälaitesarjojemme, kuten Ecostore- ja Prostore-sarjojen jääja pakastekaapit.

Yritys uskoo myös uusiin tuotteisiinsa.

”Uudet yhdistelmäuunit ja tehojäähdytyspakastuskaapit sisältävään Skyline-tuoteperheeseen ja sen ominaisuuksiin uskomme itse vakaasti”, Nevalainen summaa.

Teksti: Esa Pesonen
Kuvat: Electrolux Professional Oy

Mitä mieltä olit artikkelista?

Seuraa proresto

proresto uutiskirje
Seuraa proresto
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »