Kalusteet & kattaus
Ravintolat

Yksilöllisyys on kilpailuvaltti

Persoonalliset ja viihtyisät ravintolat tarjoavat asiakkaille kokonaisvaltaisen elämyksen

artikkelikuva: Yksilöllisyys on kilpailuvaltti

Ravintolakulttuuri on viime vuosina muuttunut yöelämästä ruokaravintoloita suosivaksi. Samaan aikaan ravintoloiden yksilöllisyys, elämyksellisyys ja viihtyisyys ovat nousseet kilpailuvalteiksi.

”Viime vuosina yksityisten ravintoloitsijoiden pyörittämät persoonalliset ravintolat ovat vallanneet markkinaosuutta ketjuravintoloilta, ja ketjuissakin on havaittu yksilöllisen miljöön merkitys”, sanoo sisustussuunnittelija Erkki Koivisto ravintola- ja hotellisuunnitteluun erikoistuneesta suunnittelutoimisto S-Ideasta.

Valveutuneet ja laatutietoiset asiakkaat odottavat ravintolaruokailulta kokonaisvaltaista elämystä, joten ravintolan teemaan tai ravintoloitsijan visioon pohjautuva miljöö on tärkeä osa kokemusta ruoan ja juoman laadun ohella. Ketjuravintolatkin pyrkivät vastaamaan haasteeseen uudistamalla ilmettään.

”Nykypäivänä ihmiset eivät enää lähde herkästi yöelämään, ellei tarjolla ole erityisen hyvää esiintyjää tai ohjelmaa. Sen sijaan laadukkaasta ja maukkaasta ateriasta ollaan valmiita maksamaan”, sanoo Koivisto.

Anniskeluravintoloiden osalta pubien ja drinkkibaarien suosio on kasvanut. Niin ruoan kuin juomankin on oltava erilaista kuin kotona.

Viihtyisä ravintola houkuttelee pois kotisohvalta

Ravintoloitsijoiden kovin kilpailija on nykyään kotisohva. Koteihin voi tilata ruokaa kuljetuspalveluilla, joten laadukas ruoka ei enää riitä, vaan ravintolan viihtyisyyteen kannattaa kiinnittää huomiota.

”Keskeistä on, että ravintolan sisustus ilmentää ravintoloitsijan visiota. Elämystä voidaan syventää sisustamalla tuoteteeman mukaisesti”, kuvailee Koivisto.

kuva
Sisustussuunnittelija Erkki Koivisto ravintola- ja hotellisuunnitteluun erikoistuneesta suunnittelutoimisto S-Ideasta.

Viihtyisä miljöö syntyy kalusteiden, materiaalien, valaistuksen ja värien muodostamasta tasapainoisesta kokonaisuudesta. Lämpimät ja luonnonläheiset värit lisäävät viihtyisyyttä.

”Aidot materiaalit kuten puu ja kivi luovat ylellisen tunnelman. Keinomateriaalien etuna on edullisempi hinta ja helpompi huollettavuus. Printtaamalla voidaan nykyisin tehdä todella upeita seinäpintoja vaikkapa fantasiateemalla”, kertoo Koivisto.

Lisätietoja: www.s-idea.fi

Teksti: Merja Maukonen

kuva

Mitä mieltä olit artikkelista?

Seuraa proresto

proresto uutiskirje
Seuraa proresto
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »