Teknologiaratkaisut (Viihdejärjestelmät)

Hyödynnä musiikin potentiaali

Huolella valittu taustamusiikki luo ravintolaan tunnelmaa, auttaa erottautumaan ja edistää myyntiä

artikkelikuva: Hyödynnä musiikin potentiaali

Musiikki vaikuttaa ravintolan tunnelmaan ja ravintola-asiakkaiden tunnetilaan, ja ravintolan strategiaan sopivalla taustamusiikilla voidaan lisätä myyntiä. Taustamusiikin esittämiseen tarvittavan luvan saa GT Musiikkiluvat Oy:stä.

Ravintolan tarjonta, tunnelma, henkilökunnan asiantuntemus ja palvelu vaikuttavat eniten asiakaskokemukseen. Tunnelmaa voidaan muokata valitsemalla taustamusiikki huolellisesti.

”Musiikkivalinnoilla voidaan tukea ravintolasta syntyvää mielikuvaa ja tunnelmaa sekä erottautua kilpailijoista”, sanoo Musiikkilupien toimitusjohtaja Harri Kaasinen.

Hyvin laadittu strategia määrittelee, millaisia mielikuvia asiakkaille halutaan välittää. Sopiva musiikki tukee strategiaa.

”Tunnistettava taustamusiikki on avain asiakkaaseen vaikuttamiseen. Jos musiikki ei ole tunnistettavaa, sen tehtäväksi jää lähinnä tilan täyttäminen kylmillä äänillä”, Kaasinen kuvailee.

Musiikin valinnassa on huomioitava tunnettuuden lisäksi genre, äänenvoimakkuus ja tempo. Tempo vaikuttaa asiakkaiden viihtyvyyteen. Rauhallisempi tempo lisää esimerkiksi ruoan jälkeen nautittavien juomien myyntiä, kun taas nopeammalla tempolla vauhditetaan asiakaskiertoa.

”Soittolistalle kannattaa suunnitella sekoitus tunnelmaan sopivia genrejä ja käyttää myös tunnettuja kappaleita”, Kaasinen sanoo.

Luvat kuntoon
Taustamusiikin julkista esittämistä varten tarvitaan lupa, jonka saa Musiikkiluvilta. Luvan ravintolakohtaiset kustannukset ovat pienimmillään 240 euroa vuodessa. Tapahtumia varten luvat hankitaan Teostolta.

”Suomessa on runsaasti palveluntarjoajia, jotka toimittavat ravintoloille musiikin käyttöön liittyviä palveluita. Yksi esimerkki on Viihdeväylä”, kertoo Kaasinen.

Palveluihin voi sisällyttää taustamusiikin lisäksi karaokelaitteet tai maksullisia tv-palveluja esimerkiksi urheilun katsomista varten. Osassa palveluista asiakkaalle tarjotaan valmiita soittolistoja, jolloin ravintolan tarvitsee huolehtia vain äänentoistojärjestelmien toimivuudesta. Musiikkipalveluiden kuukausimaksut lähtevät noin 60 eurosta.

”Tunnetulla musiikilla on valtava vaikutus asiakkaisiin, joten laadukkaita palveluja ja vaihtelevia soittolistoja kannattaa hyödyntää”, Kaasinen sanoo.

Lisätietoja: https://www.musiikkiluvat.fi/taustamusiikki-luo-ravintolaan-tunnelmaa

Teksti: Merja Maukonen

Mitä mieltä olit artikkelista?

Seuraa proresto

proresto uutiskirje
Seuraa proresto
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »