Elintarvikkeet & raaka-aineet

Välimeren makuja pakastimesta

Topfoodsin laktoosittomat irtopakastemozzarellahelmet ja -viipaleet ovat uutuustuotteita Suomessa

artikkelikuva: Välimeren makuja pakastimesta

Ravintolaketjuille, henkilöstöravintoloille ja julkiselle sektorille kehitetyt irtopakastetut laktoosittomat mozzarellahelmet -ja viipaleet sekä vuohenjuustoviipaleet helpottavat katteen hallintaa. Tasakokoisten juustohelmien ja -viipaleiden annostelu on helppoa.

Topfoods on tuonut Suomen markkinoille ensimmäistä kertaa laktoosittoman irtopakastemozzarellan. Aiemmin markkinoilla olleiden mozzarellahelmien ja -viipaleiden myynnissä on kesän mittaan siirrytty liukuvasti laktoosittomaan juustoon.

”Laktoosittomilla tuotteilla on kysyntää erityisesti ravintolaketjuissa, henkilöstöravintoloissa ja julkishallinnon sektorilla”, sanoo Topfoodsin myyntipäällikkö Jussi Nässi.

Sveitsiläinen yhteistyökumppani on mahdollistanut laktoosittoman irtopakastemozzarellan tuomisen markkinoille.

”Uusi yhteistyökumppanimme on investoinut teknologiaan, jolla laktoosi eli maitosokeri poistetaan maidosta ennen tuotantoprosessia. Kovien juustojen osalta laktoosi hajoaa juuston kypsymisen aikana, mutta pehmeissä juustoissa laktoosi on poistettava”, Nässi kertoo.

Uudistuksen myötä myös pakkauskokoja ja myyntieriä on pienennetty erityisesti irtopakastettujen vuohenjuustoviipaleiden osalta. Pienemmät myyntierät sopivat paremmin tämän päivän asiakkaiden tarpeisiin.

Tasapainotuote lisää katetta
Irtopakastetut laktoosittomat mozzarellahelmet ja -viipaleet ja irtopakastetut vuohenjuustoviipaleet ovat tasapainotuotteita, eli juuston paino on vakioitu. Tasapainotuotteen merkitys korostuu asiakkaan katteen hallinnassa. Vastaavien tuoretuotteiden vaihtelevan kokoisten juustomäärien kustannukset kertautuvat, mikä näkyy nopeasti katteessa.

”Pakastetut vuohenjuustoviipaleet sekä mozzarellahelmet ja -viipaleet ovat aina samankokoisia ja -painoisia, jolloin annokset pysyvät myös tasalaatuisina. Lisäksi pakastetuotteiden kanssa ei tule ruokahävikkiä. Vastaavia tuoreita juustoja käytettäessä osa tuotteesta saattaa ehtiä vanhentua, jolloin hävikin määrä kasvaa”, Nässi sanoo.

Tasapainotuotteiden annostelu on helppoa, ja ruokahävikin vähentäminen on myös ympäristöteko. Pakastejuustojen suosio on kasvanut huomattavasti Topfoodsin toiminnan aikana ja tuotteille on kysyntää.

Lisätietoja: www.topfoods.fi

Teksti: Merja Maukonen

Mitä mieltä olit artikkelista?

Seuraa proresto

proresto uutiskirje
Seuraa proresto
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »