Paula Tamminen." /> Paula Tamminen."> Kotimaisen luomulihan edelläkävijä

Elintarvikkeet & raaka-aineet
Vastuullisuus

Kotimaisen luomulihan edelläkävijä

artikkelikuva: Kotimaisen luomulihan edelläkävijä

"Perheyrityksemme toiminta jatkuu jo kolmannessa sukupolvessa. Meillä on kymmenien vuosien kokemus laadukkaista käsityönä viimeistellyistä lihatuotteista. Erikoisuutenamme ovat Luomu- ja Rotukarjatuotteet", kiteyttää Lihatukku Harri Tamminen Oy:n markkinointipäällikkö, Paula Tamminen.

Jo vuodesta 1994 Tamminen on toimittanut suomalaisiin pöytiin laadukkaita täysin kotimaisia lihatuotteita. Yrityksen päätoiminta tapahtuu Vantaalla, mutta tuotteita on saatavilla ruokakaupoista ympäri Suomea. Tammisen suosituimpia tuotteita ovat porsaan gluteiiniton wienerleike, naudan pihvit sesongin eri muodoissa sekä rotukarja- ja luomujauhelihat.

”Uutena innovaationa toiminnassamme on lihan ilmakuivaamiseen erikoistunut tuotantolaitos Luumäellä. Siellä valmistetaan ilmakuivattuja erikoistuotteita, joita tehdään esimerkiksi porsaan niskasta ja naudanlihasta. Luumäellä valmistetaan myös tuotteita vähittäiskaupan omille merkeille, kuten chorizoa ja pepperonia. Tavoitteenamme on olla pian täysin luomutuotannossa ilmakuivattujen tuotteiden osalta”, sanoo tuotekehityspäällikkö Mikko Jääskeläinen.

Tamminen painottaa, että Tammisen liikeidean ydin on vastuullisuus, johon kuuluu eläinten hyvinvointi ja niiden lajityypillinen kasvatus.

”Ympäristöystävällinen laidunruokinta on kestävä tapa hoitaa maaperää. Sopimuskasvattajamme ovat rotukarjan sekä luomun tuottajia. Rotukarja ja luomutuotannossa eläimet syövät laidunruohoa. Niiden ravinto on peräisin usein omalta tilalta. Talvisin ruokinta hoidetaan säilörehulla ja proteiinilisänä käytetään härkäpapua ja hernettä”, hän tarkentaa ja lisää: ”Olemme edelläkävijöitä myös tuotteiden jäljitettävyydessä – Rotukarja- ja luomutuotteet voidaan jäljittää tuottajatilalle kotisivustollamme.”

Lisäinfoa tuotteista: www.tamminen.fi

Teksti: Heli-Maria Wiik

Mitä mieltä olit artikkelista?

Seuraa proresto

proresto uutiskirje
Seuraa proresto
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »