PRORESTO - logo
on korkeatasoinen horeca-alan ammattilehti. Julkaisu tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.
Lue e-lehti

proresto 1/2019

Turvallisuus puhuttaa prorestossa. Käymme lehdessä läpi kattavasti turvallisuus asioita, niin ravintoloiden, asiakkaiden, työntekijöiden kuin kiinteistöjenkin kannalta. Grand Champagne Helsinki 2019 tapahtuma toukokuussa kerää yhteen niin tuottajat, ammattilaiset, kuin muutkin herkuttelijat. Kerromme myös mitä on urban winery, joka tällä hetkellä on kovassa nosteessa niin maailmalla kuin Suomessakin. Lehdessä muina aiheina mm. Ambiente 2019 -messut, vuokratyö ja sen edut sekä asetus lihan alkuperämaan ilmoittamisesta.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (21.2 Mb)  »
Tilaa!

Lue e-lehti

proresto 3+4/2018

Ruokahävikki puhuttaa; proreston haastattelussa sekä hävikkiasiantuntijoita että täysin hävikkivapaaksi pyrkivän Ravintola Nollan perustajat. Esittelemme toimijoita ja työtä jättiprojekti hotelli St. Georgen valmiiksi saattamisen takaa. Muina aiheinamme asiakaskokemuksen merkitys ravintola-alalla, kahvintuotannon vastuullisuus ja kestävyys sekä kouluruoka.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (23.3 Mb)  »
Lue e-lehti

proresto 1+2/2018

Legendaarisen Palacen uusi tuleminen sai Hans Välimäen palaamaan fine diningin pariin aisaparinaan Eero Vottonen. Esittelemme myös uudistuneen ravintolan sisustuksen. Muina aiheinamme tässä numerossa ovat maksamisen monet tavat, suomalaisen kahvikulttuurin kehitys laatutietoisempaan suuntaan, henkilöbrändäys ravintolan markkinoinnin apuna sekä pihvitrendit. Vierailimme HoReCa-alan jättitapahtumassa, Ambiente-messuilla. Tuttuun tapaan mukana myös alan uusimmat uutiset sekä kolumnistimme.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (23.8 Mb)  »
Lue e-lehti

proresto 3+4/2017

Tässä proreston numerossa uppoudutaan Suomi 100 -juhlavuoden valmisteluihin Finlandia-talossa. Tutustumme keittiövalaistukseen, joka voi parhaimmillaan parantaa ravintolan tulosta, kuten voivat myös yleistyvät tilauskioskit. Keskustelua herättää uudenlaiset kauppakeskusten ravintolamaailmat – niin Kampissa kuin Iso Omenassakin. Keskusvankila muuntui ravintolaksi – kävimme tutustumassa. Muina aiheinamme muun muassa kattaustrendit ja asiakaspalvelu.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (41 Mb)  »
Lue e-lehti

proresto 1+2/2017

proresto kävi kurkistamassa Tomi Björckin uuteen ravintolaan Sidneyn Bondi Beachillä. ”Kun ravintola Blanca avasi ovensa tammikuun lopulla, tiedossa oli, että kilpailu on kovaa, mutta paljon on tullut myös kiitosta asiakkailta ja pöydät ovat mukavasti täynnä”, Björck kertoo proreston helmikuisessa haastattelussa. Lisäksi tarkastelussa on vuoden 2017 ruoka, - kahvi- ja kattaustrendit. Kerromme myös mihin kannattaa panostaa kahvilaitteita hankittaessa. Lehdessä muina aiheina muun muassa ammattikeittiön toimivuus, ravintoloiden viihdepalvelut, HoReCa-alan eettiset ja ekologiset tuotteet sekä hotellien varausjärjestelmät.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (28.3 Mb)  »
Lue e-lehti

proresto 4/2016

proresto kävi Ravintolakoulu Perhossa tapaamassa huippukokki Eero Vottosta. Vottonen avustajansa Miika Mannisen kanssa valmistautuu tammikuussa järjestettävään Bocuse d'Or – kisaan ja vaikka paljon on vielä tekemättä, niin tavoite on menestyä. Kerromme myös erikoisruokavalioista ja niiden haasteista sekä miten ravintolat ja kahvilat pystyisivät parantamaan erityisruokavalioita noudattavien asiakkaiden palvelua ja kehittämään ruokatarjontaansa heille. Lehdessä aiheina myös muun muassa ravintolapalvelut kauppakeskuksissa, Heinon Tukku 2016 messukatsaus sekä ravintoloiden avokeittiöt.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (31.6 Mb)  »
Lue e-lehti

proresto 3/2016

proreston tarkastelussa lounasravintola Factory Helsingin Vallilassa. Perehdymme ravintoloiden onnistuneen luomuun siirtymisen saloihin sekä kasvisruoan vallankaappaukseen kuluttajien lautasilla. Kylmälaitemaailmassa vaatimukset kiristyvät edelleen. Pitkän linjan sisustussuunnittelija tietää ensivaikutelman merkityksen ravintoloiden menestykselle ja muistelee sisustuksen vuosikymmeniä proreston kanssa. Mutta kuinka tuoksut voivat vaikuttaa ensivaikutelmaan?

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (31 Mb)  »
Lue e-lehti

proresto 2/2016

proreston tarkastelussa kahvikulttuurin kolmas aalto. La Torrefazionen Jens Hampfin ja Picnic Yhtiöiden toimitusjohtajan Ann Wahlroos-Jaakkolan tavoitteena on luoda kahvilaketju, jossa kahvin laatua, moniulotteisuutta ja kulinaristista arvoa korostetaan. Kerromme myös miten noutoruokamaailman kysyntä ja tarjonta on vuosien varrella kehittynyt sekä pohdimme mobiilimaksamisen hyviä ja huonoja puolia. Toimittajamme kysyy sommelier Samuil Angelovilta kuinka hyvä ja myyvä viinilista suunnitellaan. Lehdessä aiheina myös muun muassa toimivat työvaatteet, uudet palvelukonseptit raaka-aine- ja ruokatoimituksiin sekä Gastro Helsinki 2016 messukatsaus.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (34.5 Mb)  »
Lue e-lehti

proresto 1/2016

proreston tarkastelussa BasBas – ravintola Baskeri & Basso. Kurkistamme sisään ex-lumilautailija Wille Yli-Luoman perustamaan kahvilakonseptiin Atlantin toisella puolella, sekä ennätysajassa valmistuneeseen yökerho Ilonaan Oulussa. Valmistaudumme kesäkauteen tekemällä katsauksen ravintoloiden terasseille. Kuulostelemme taustamusiikki-bisneksen uusia tuulia ja perehdymme onnistuneiden kylmälaitehankintojen saloihin.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (25.4 Mb)  »
Lue e-lehti

proresto 4/2015

proreston tarkastelussa hyvä asiakaspalvelu. Toimittajamme kysyy Kämp Groupin Terhi Oksanen-Alénilta hyvän palvelun tunnusmerkit ja kuinka ne saavutetaan. Käsittelemme myös kuinka suuri rooli ravintolan saniteettitiloilla onkaan mieleenpainuvassa asiakaskokemuksessa, niin hyvässä kuin pahassa. Lehdessä aiheina myös mm. ammattikeittiön ilmanvaihto, työvaatteet, erityisruokavaliot sekä kahvi ja tee raaka-aineena.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (34.5 Mb)  »
Lue e-lehti

proresto 3/2015

proreston tarkastelussa laadukas rotukarja. Asiantuntevat naudanlihan tuottajat ja maahantuojat kertovat mistä syntyy laadukas liha. Vierailimme myös Sydneyssä ja tapasimme Cafe Pacin perustajan Pasi Petasen, joka on saanut ylistystä ruokakriitikoiden keskuudessa. Toimittajamme vieraili myös muutamalla pienpanimolla ja toimituksemme sai tutustua heidän tuotteisiinsa. Toimituksen suosikit ja arviot tuotteista löytyvät sivuilta 48-49. Lehdessä aiheina myös mm. erilaiset kattaustuotteet, Digital signagen tarjoamat mahdollisuudet sekä ravintolakokonaisuuden rakentaminen ja projektinhallinta.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (20 Mb)  »
Lue e-lehti

proresto 2/2015

proreston tarkastelussa ruokahävikin hallinta. Asiantuntijat ruokapalvelutuotannon eri vaiheista kertovat, mitä taloudellisesti ja ekologisesti merkityksellisen ruokahävikin vähentämiseksi on tehty ja on tehtävissä. Toimittajamme vierailee tulevaisuuden tarpeisiin uudistetussa Scandic Park Helsingissä. Kirjoitamme myös miten suomalaiset ravintolat hyödyntävät markkinoinnin mahdollisuuksia. Lehdessä mukana myös mm. oppisopimuskoulutukset, ekologinen puhtaanapito, sovellusten hyödyntäminen HoReCa-sektorilla, vastuullinen lihatuotanto yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (10.7 Mb)  »
Lue e-lehti

proresto 1/2015

proreston tarkastelussa HoReCa-alan työturvallisuus. Royal Ravintolat -konsernin henkilöstöjohtaja Anne Kokkonen näkee työhyvinvoinnin laajana kokonaisuutena, johon kuuluu terveys ja työturvallisuus. Toimittajamme kysyy asiantuntijoiden näkemyksen ravintoloiden järkevään laiteiden hankintaan. Kirjoitamme myös miten suomalaisesta terassista saisi enemmän irti. Lehdessä mukana myös mm. tulevaisuuden kassajärjestelmät, kahvilakonseptit, tämän hetken ruokasuuntaukset ja trendit, privat label -tuotteet yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (15 Mb)  »
Lue e-lehti

proresto 4/2014

proreston tarkastelussa vastuullisuus. EkoCentrian hankepäällikkö Hanne Husso kehottaa panostamaan hankintaosaamisen kehittämiseen. Toimittajamme kysyy asiantuntijoilta kuinka ravintola-alalla voidaan rakentaa molemminpuolisesti motivoiva kehityskeskustelu. Kirjoitamme myös lounasravintoloiden lisämyynti mahdollisuuksista, suurkeittiöiden riistan käytöstä, ruokakuljetusten suunnittelusta, ekotehokkaasta ammattikeittiöstä yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (10.5 Mb)  »
Lue e-lehti

proresto 3/2014

proreston tarkastelussa esteetön ravintola. Invalidiliiton Esteettömyyskeskus ESKEn johtaja Kirsti Pesola opastaa ravintolan esteettömään suunnitteluun. Toimittajamme vierailee Ravintola Ragun keittiössä seuraamassa uusien ruokien kehittämistä. Kirjoitamme myös tarkoituksenmukaisista työvaatteista, lisämyyntiin panostamisesta, catering-yrittäjyydestä, uudenlaisista taustamusiikkipalveluista yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (13.6 Mb)  »
Lue e-lehti

proresto 2/2014

proreston tarkastelussa ekologinen puhtaanapito. Kemiaan erikoistunut tohtori Tuula Suontamo on tutkinut voiko laadukkaaseen puhtauteen päästä luontoystävällisillä keinoilla. Toimittajamme vierailee Helsingin rautatieaseman kulttuurihistoriallisessa ravintolasalissa, jossa nykyisin tuoksuvat houkuttelevasti Burger Kingin Whopperit ja rapeat ranskalaiset. Kirjoitamme myös Oivan etenemisestä, HoReCa-sektorin aikuiskoulutuksesta, laatu- ja tehokkuusvaatimusten kiristymisestä yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (11.5 Mb)  »
Lue e-lehti

proresto 1/2014

proreston tarkastelussa kestävä kehitys. Scandicin kestävästä kehityksestä vastaava johtaja Inger Mattsson uskoo tavoitteiden asettamisen ja määrätietoisen asenteen vievän hyviin tuloksiin. Sertifiointijärjestelmät lisäävät kestävää kehitystä kahvintuotannossa. Sodankylän kunnan ruokapalvelupäällikkö Merja Ahola on löytänyt ratkaisun tuoda lähiruoka osaksi kunnan ruokapalvelua kustannustehokkaasti. Kirjoitamme myös suomalaisesta jälkiruokakulttuurista, kouluruokailusta yms.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (14.1 Mb)  »
Lue e-lehti

proresto 4/2013

proreston tarkastelussa ikääntyvien ravitsemus, johon kohdistuu isoja haasteita. Valion asiantuntijakaksikko Teija Keso ja Jaana Tolonen korostavat ikääntyvien ravitsemuksen tärkeyttä terveyden ja hyvinvoinnin kannalta. Toimittajamme tarkastelee henkilöstöravintoloiden nykytilaa ja pohtii toimialalta löytyvää potentiaalia kasvuun. Kirjoitamme myös suurtalouskeittiöiden elintärkeistä huoltotoimenpiteistä.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (11.6 Mb)  »
Lue e-lehti

proresto 3/2013

proreston tarkastelussa elintarvikkeiden jäljitettävyys, joka on alan toimijoille tärkeää jo asiakastyytyväisyydenkin takia. Sami Rekola johtamassa Unilever Food Solutionsin koekeittiössä on vallalla kulttuuri, jossa on lupa innostua. Ammattikeittiöiden kannattaa laittaa energiakulut kuriin - suurimmat säästöt saavutetaan toimintatapojen ja prosessien järkeistämisellä. Suomalaisessa suurkeittiössä keliakia tunnetaan huomattavasti paremmin kuin monessa muussa maassa ja kiinnostus gluteenittomia tuotteita kohtaan on viime aikoina kasvanut.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (17.9 Mb)  »
Lue e-lehti

proresto 2/2013

proreston tarkastelussa kuntien ruokapalveluiden haasteet. Haasteisiin voidaan vastata ruokapalveluiden uudelleen organisoinnilla ja toiminnan tuottavuutta kehittämällä. Riitta Anttila pitää huolta Antellin henkilöstöpuolen voimavaroista. Anttila myöntää, että toimiala ei ole siitä helpoimmasta päästä fyysisen kuormittavuutensa tähden. Toimittajamme kysyy Suomen Franchising-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Juha Vastamäen näkemyksen alan tulevaisuudesta Suomessa.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (12.6 Mb)  »
Lue e-lehti

proresto 1/2013

proreston tarkastelussa kahvilabisnes. Kannattavan kahvilabisneksen rakentamisessa ei ole oikotietä onneen: kahvila tarvitsee vahvan brändin toimiakseen. Käymme läpi ravintolakeittiön suunnittelun kulmakiviä. Puhtaanapidon toiminnallisuuteen ja hygieniaan kytkeytyvät vaatimukset ovat eittämättä yksi tärkeimmistä suunnitelua määrittävistä lähtökohdista. Toimittajamme kyselee myös miksi poroa syödään niin kitsaasti? Onko syy etelän ihmisissä vaiko Lapin poromiehissä?

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (20.5 Mb)  »
Lue e-lehti

proresto 3+4/2012

proreston tarkastelussa pienteurastamojen toiminta. Vuosi sitten voimaan tullut uusi lainsäädäntö karsii byrokratiaa ja järkeistää taksoja. Kyselimme tukkuliikkeiden kiinnostusta lähiruokaan. Omat kommenttinsa asiaan esittää Heinon Tukun toimitusjohtaja Marja Hämäläinen ja Meira Novan tuoteryhmäpäällikkö Kirsimarja Närhi. Käymme läpi elintarvikealan toimijan vastuuta valmistamastaan, myymästään, tarjoilemastaan ja käsittelemästään elintarvikkeesta. Omavalvonta takaa tuotteiden turvallisen laadun. Esittelemme myös Arkkitehtitoimisto CJN:n piirtämän uuden Solo Sokos Hotel Paviljongin Jyväskylässä.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (12.1 Mb)  »
Lue e-lehti

proresto 2/2012

proreston tarkastelussa jokapäiväinen leipämme. Uunituore leipä on tehnyt paluun parrasvaloihin, eikä ole lähdössä mihinkään. Omat kommenttinsa asiaan esittää Kanniston Leipomon toimitusjohtaja Henrik Bruun ja Fazer leipomoiden toimitusjohtaja Petri Kujala. Pohdimme myös trendiksi noussutta ruoan luonnollisuutta. Kerromme kuinka parjattu kouluruoka nostaa profiiliaan ja vierailimme valtakunnallisessa kouluruokakilpailussa, jossa palkittiin Suomen paras koulukeittiötiimi.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (12 Mb)  »
Lue e-lehti

proresto 1/2012

proreston tarkastelussa raakamaito. Onko se terveellistä vai ei? Omat kommenttinsa asiaan laukoo Eat & Joy Maatilatorin ja Kluuvin kauppahallin vetäjä Aki Arjola. Kerromme myös Sasu Laukkosen kulinaarisista katastrofeista, sillä epäonnistumisissa kiteytyy luovuuden idea. Lähiruoka kiinnostaa nyt myös henkilöstöravintoloita – Asiaa valaisee Antell-Catering Oy:n toimitusjohtaja Tomi Lantto.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (9.9 Mb)  »
Lue e-lehti

proresto 2/2011

proresto lähtee metsästämään luomukanaa. Syitä luomukanan puuttumiseen kaupan valikoimista kysytään siipikarjaliitosta, Elintarviketurvallisuusvirasto Eviralta ja tuottajilta. Lehti tarkastelee myös suomalalaisen juustokulttuurin tilannetta ja tulevaisuutta.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (11.9 Mb)  »
Lue e-lehti

proresto 1/2011

Lehden ensimmäinen numero paneutuu mm. kalan nykytilanteeseen, lähiruokaan, itävaltalaisiin viinituottajiin ja chilin poltteeseen. Kolumnistit Arto Koskelo ja Riku Rantala ruotivat sanoja säästelemättä suomalaista viinikulttuuria ja luutuneita ruokailutottumuksia.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (12.3 Mb)  »

proresto on myös Facebookissa! »»

PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     KITA »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »